fbpx

מה קרה השבוע? דיון הוכחות אחרון בערר של הציבור נגד מונופול הגז; אומרים "לא" להעלאות המחירים של דיפלומט; ראש בראש מול שטייניץ על רווחי הציבור מהגז; דורשים שקיפות מקסימלית בעבודת רשות האסדרה; ועוד.

לא נותנים למונופולים לגזור עלינו קופון
חברת דיפלומט הודיעה השבוע על העלאת מחירים – כי היא יכולה! יבואנית הענק תעלה את המחירים של מותגיה הפופולאריים. אנחנו קראנו לציבור יחד עם השותפים שלנו בתכנית "הצינור" (איתם גם הובלנו את מרד הפסטה) לא להיות פראיירים ולעצור את עליית המחירים. דיפלומט מסבירה את העלאת המחירים בכך שמחירי חומרי הגלם מתייקרים ולכן "אין ברירה", טענה שלא עולה בקנה אחד עם הדיבידנדים השמנים שהיא חילקה בשנה האחרונה לבעלי המניות, על סך 195 מיליון ש"ח. צפו בכתבה של ה״צינור״. כעת כבר ברור שאחריה חברות גדולות נוספות ימצאו תירוצים להעלאת מחירים.  קימברלי קלארק, ששולטת יחד עם דיפלומט ב-90% משוק החיתולים, כבר הודיעה על העלאת המחירים של חיתולי האגיס. במקרה הזה די ברור איך אפשר היה למנוע את עליית המחירים: עו"ד רחל גור, מנהלת תחום ממשלה במיזם, הסבירה על הנושא במהדורת החדשות בכאן 11 >>

דורשים שקיפות בעבודת רשות האסדרה החדשה
רשות האסדרה שהוקמה במסגרת חוק ההסדרים האחרון, היא אולי הרשות עם השם המשעמם ביותר בממשלה, אך היא חשובה לחיי כולנו, ותעצב את הרגולציה הנוגעת לאזרחים, עסקים קטנים ותאגידי ענק. לכן, בהמשך לחובות שקיפות תקדימיות שדאגנו להכניס לחוק בהליך החקיקה, כעת, עם הקמתה, פנינו ליו"ר הרשות ודרשנו להגדיר כללי שקיפות בנוגע לקשר שלה עם התאגידים והלוביסטים שלהם. לפוסט המלא >>

תאגידים וטייקונים עושים הכל כדי להרוויח, גם על חשבון הציבור. הגיע הזמן לשים לזה סוף.
רק עוד 300 חברים לרואה/ת חשבון ציבורי/ת

מלכוד99: פרק #43 – בואו נדבר על משכנתא
תתארו לעצמכם פרסומים על שלטי חוצות – "מי הבנק הזול ביותר במשכנתא?" אם זה נשמע טריוויאלי ב-2022, אז למה בעצם זה לא קורה? האזינו לשיחה בפודקאסט שלנו, עם משה קאשי, אחראי תחום פיננסים במיזם, על בעיית השקיפות בשוק המשכנתאות. להאזנה באתר | אפל פודקאסט | גוגל פודקאסט | ספוטיפיי >>

דיון הוכחות אחרון בערר מול מונופול הגז
השבוע התקיים דיון ההוכחות האחרון בערר התקדימי שהגשנו נגד מונופול הגז ורשות התחרות לפני כמעט 3 שנים, במימון המונים של מעל 6,000 אנשים, בשל האישור שניתן ליצחק תשובה לקנות את צינור הגז למצרים. בהליך יוצגנו בידי הממונה לשעבר על התחרות, עו״ד דרור שטרום, והכלכלן לשעבר של הרשות, ד״ר שלומי פריזט – שעשו עבודה פשוט פנומנלית.

כעת, נותר לנו להמתין להכרעת השופט שצפויה להתקבל בעוד מספר חודשים. אנחנו כמובן מקווים שהערר יתקבל וננצח, אבל עצם זה שהציבור העלה לדוכן העדים את מנכ"ל דלק קידוחים יוסי אבו, ואת נציגי רשות התחרות שנאלצו להצדיק את אישור העסקה, הוא הישג אדיר וחסר תקדים בפני עצמו.

קוראים לחברים, משפחה, שכנים וקולגות להצטרף
התחרות ממשיכה, מי שיצרף הכי הרבה חברים עד סוף 2022 יזכה להתלוות לעו"ד לינור דויטש, מנכ"לית לובי 99, ליום בכנסת.

מה צריך לעשות?
מעבירים ממש ברגע הזה את הלינק האישי ל-5 חברים רלוונטיים לפחות, עם הסבר אישי קצר שלך על למה חשוב להצטרף. יחד, מכפילים את הכח שלנו מול מקבלי ההחלטות.

הלובי הציבורי ראש בראש מול שטייניץ
סמנכ"לית הלובי, מרב דוד הגיעה השבוע לפודקאסט של שרון כידון ב-ynet, כדי לדון בייצוא הגז, קרן העושר, ולמה חשבון החשמל עולה. מולה התראיין שר האנרגיה לשעבר ד"ר יובל שטייניץ, אדריכל מתווה הגז, שטען שהמתווה הציל את ישראל ממחסור בגז, אך דוד הסבירה מדוע המתווה תקע את הציבור הישראלי עם מונופול גז שהפקיע מחירים. האזינו בסופטיפיי | אפל פודקאסט >>

כדי להמשיך לגדול ולהתחזק, אנחנו צריכים אתכן/ם. הזמינו חברים ומשפחה להרצאות הקרובות שלנו, ואנחנו נספר להם/ן איך הדברים באמת עובדים בכנסת ובממשלה, ואיך אפשר להשפיע. להרשמה לאחד המפגשים הקרובים >>

הזמינו אותנו להרצות אצלכם/ן בחצר, במשרד או אצל ההורים, להזמנת הרצאה >>

הפעם בפינת המחקר נרחיב קצת על ייצוא גז מצרי – על בסיס נתונים שמצאה מחלקת המחקר שלנו סביב הדיונים בבית המשפט על עסקת EMG.

מגרף עדכני מתוך דו"ח הגז הנוזלי העולמי של ארגון הגז הבינלאומי, IGU, המציג את יצואניות הגז הנוזלי (LNG) הגדולות בעולם – עולה, כי הגם שמצרים רחוקה מלהוביל בקטגוריה (שם תמצאו את ארה"ב, קטר ואוסטרליה), בשנת 2021 היא הגדילה פי 5 (!) את ייצוא הגז הנוזלי שלה, בהשוואה ל-2020. בסך הכל בשנת 2021, מצריים ייצאה כ-11-9 מיליארד מ"ק גז טבעי – מקביל כמעט לכלל הביקוש הישראלי.

בטבלה ישנה יותר, הלקוחה מתוך הדו"ח השנתי של חברת החשמל הירדנית, NEPCO, לשנת 2020, רואים שבשנה זו ירדן רכשה גז בעיקר משתי ספקיות – ישראל (הרשומה כ"Nobel"), ומצרים. בעוד ב-2019 מצרים סיפקה את מרבית הגז הירדני, ב-2020 ישראל סיפקה את הרוב, אך מצרים עדיין סיפקה חלק משמעותי.

מה שניתן ללמוד משתי הטבלאות האלה, שפורסמו לאחר הגשת התביעה שלנו נגד מונופול הגז בעניין הצינור בין ישראל למצרים, הוא שצדקנו: בניגוד לטענות של רשות התחרות מ-2019, מצרים בהחלט מייצאת גז רב, ועשויה הייתה לייצא לישראל, מה שהיה מגביר את התחרות במשק הישראלי.

בשבוע שעבר שאלנו האם נכחת מתישהו בדיון בבית משפט? עקרון "פומביות הדיון" מאפשר לכל אחד/ת להיות נוכח/ת בדיון המתקיים בבית המשפט ו-57% מכם/ן, עדכנו שנכחו בדיון. עם זאת, הדיונים על צינור EMG בהם השתתפנו בשבועות האחרונים, התנהלו ב"דלתיים סגורות", ונוכחות הקהל באולם הייתה אסורה.

השבוע רצינו לדעת האם אחד או יותר מהמוצרים הבאים, נמצא אצלך על המדף: חטיפי פרינגלס, ביונד מיט, קטשופ היינץ, סכיני גילוח ג'ילט, סויה קיקומן, קפה ג'יקובס, קורנפלקס קלוגס, נוזל כביסה אריאל, חיתולי פמפרס?