ניצחון מתוק: הציבור גבר על הלוביסטים של חברות המזון

שמחים לשתף כי בעקבות לובי ציבורי חזק, יצרני המזון הגדולים החליטו לוותר על דרישתם ממשרד הבריאות לדחות את יישום השלב השני של רפורמת סימון המזון המזיק (הסימון האדום), שאמור להיכנס לתוקף בינואר 2021 ולהחמיר את דרישות הסימון לסוכר, נתרן ושומן, מה שיוביל לסימון של יותר מוצרים.
מטרת הרפורמה היא לא רק לסמן מוצרים בתוויות אדומות, אלא גם להכריח את חברות המזון שלא רוצות שמוצריהן יסומנו להפחית סוכר, מלח ושומן מהמוצרים שלהן. מאז שהחלו הדיונים על הרפורמה ב-2016, חברות המזון מנסות לדחות ולסכל אותה בכל דרך אפשרית. כלפי חוץ הן מצהירות שישתפו פעולה, אך בפועל הן מפעילות לוביסטים כדי לדחות את המשך היישום שלה ולהתחמק מסימון המזון בטענות שונות ומשונות, למשל שלא ניתן להם מספיק זמן להיערך לוגיסטית.
לפני מספר שבועות פורסם שהלוביסטים של חברות המזון מנסים לנצל את משבר הקורונה כדי לדחות את המועד שבו ייכנס לתוקף השלב השני של הרפורמה. בעקבות הפרסום, גורמים מקצועיים במשרד הבריאות העלו חששות שהדחייה הזו תפגע באמון הציבור ברפורמה, וחשוב מכך – תגרום לעצירת התהליך במסגרתו החברות מפחיתות סוכר, שומן ומלח במוצרים שלהן ובכך תפגע בבריאות הציבור.
בתגובה, פנינו למשרד הבריאות בדרישה שלא יחול שום שינוי בלוחות הזמנים. ליצרנים היו כמעט שלוש שנים להיערך לשלב השני של הרפורמה, שאושרה בכנסת עוד בדצמבר 2017. אנחנו מצפים שהם יעמדו במועד שנקבע בחוק.
מניסיוננו זה כנראה לא סוף פסוק. אנחנו נמשיך לעקוב אחרי ההתפתחויות ונהיה ערוכים ודרוכים לכל ניסיון לדחות את יישום הרפורמה.
רוצים לעזור לנו? הצטרפו אלינו וסייעו לנו במאבק על הבריאות של כולנו https://bit.ly/3hHQFd4

תודה על הרשמתך לניוזלטר שלנו!

ייתכן והוא יגיע לספאם או לקידומי מכירות, אז כדאי לחפש אותנו בימי שישי בבוקר ולסמן בכוכב כדי שיגיע לתיבת הדואר הנכנס הרגילה.

דילוג לתוכן