‎הגיע הזמן לנתק את הקשרים המסחריים בין חברות התרופות לרופאים

ביקרתם לאחרונה אצל רופא? קיבלתם מרשם? יש סיכוי שההחלטה על התרופה שקיבלתם הושפעה מהיחסים המסחריים בין הרופא לחברות התרופות.

עד 2018 הקשר בין התועמלניות (נציגות חברות התרופות) לרופאים היה מוסתר, אך משרד הבריאות החליט להילחם בתופעה והכריז על חובת דיווח על הפגישות. בתגובה, חברות התרופות הזדעקו והגישו עתירה לבג"ץ. אנחנו הצטרפנו לבקשת משרד הבריאות כ"ידיד בית משפט" והעתירה נדחתה. למרות זאת, לא התקבל אף לא דיווח אחד והפגישות ממשיכות להתקיים.

אבל כשאנחנו מקדמים נושא, אנחנו לא מרפים עד היישום בפועל. במקרה הזה, היישום מתעכב מאז אותה החלטה. פנינו מספר פעמים למשרד הבריאות בבקשה לקבל את הדיווחים על פגישות בין חברות התרופות לרופאים, אבל נדחינו בטיעונים שונים. תחילה אמרו כי ממש בימים אלו אוספים את הנתונים ואחר כך שמשרד הבריאות מתמקד במאבק בקורונה.

כעת, עם דעיכת הקורונה, פנינו שוב למשרד הבריאות, אך שוב נענינו בתירוצים. לפי דיווחים בתקשורת, הסיבה האמיתית להיעדר דיווח היא חוסר שיתוף הפעולה של מנהלי המוסדות הרפואיים, שמסרבים לפקח על הפגישות בין תועמלניות לרופאים ולהעביר דיווחים למשרד הבריאות. נראה שפשוט נוח לכולם, ממשרד הבריאות ועד מנהלי בתי החולים, להמשיך לאפשר את יחסי התן וקח הלא מפוקחים בין הרופאים לתועמלניות.

בשם הציבור, אנחנו לא מוכנים לקבל את המצב הזה יותר. שנתיים וחצי עברו מאז הכרעת בג"צ בנושא – והגיע הזמן לפקח על הקשר בין נציגי חברות התרופה לרופאים. לכן, אנו קוראים למשרד הבריאות לעמוד איתן מול הלחצים של מנהלי בתי החולים ולפעול מיידית לפרסם את הדיווחים לציבור הרחב.

רוצים לעזור לשמור על בריאות הציבור? הצטרפו https://bityl.co/7D7r

#הוןשלטוןבריאות

Source

תודה על הרשמתך לניוזלטר שלנו!

ייתכן והוא יגיע לספאם או לקידומי מכירות, אז כדאי לחפש אותנו בימי שישי בבוקר ולסמן בכוכב כדי שיגיע לתיבת הדואר הנכנס הרגילה.

דילוג לתוכן