עכשיו הוא מתייקר ב-9.7%, בתירוץ של ״זינוק במחיר הקקאו״, שאכן עלה בעבר – אך בחצי השנה האחרונה דווקא *ירד*, לצד ירידה של 20.6% במחיר הסוכר ו-7.7% בשמן הקנולה, שמצויים בממרח באחוז גבוה יותר מקקאו (רק 7.4%). אז… שלא יעבדו עליכם!
שוקולד השחר הוא רק אחד מהמוצרים שעומדים להתייקר בקרוב, וזו בוודאי לא הפעם הראשונה שחברות המזון העלו מחירים בשנה האחרונה. וזה עוד לפני העלאת המע״מ שצפויה בחודש ינואר. נראה שהממשלה החליטה לזנוח את הטיפול ביוקר המחיה, שכן חוק ההסדרים, אותו אישרה הממשלה בשבוע שעבר יחד עם התקציב, לא כולל אף רפורמה או אפילו התייחסות לנושא.
חברות המזון טוענות שוב ושוב שהן נאלצות להעלות מחירים בגלל התייקרות חומרי הגלם, אבל כשנכנסים לפרטים מגלים שהסיבה האמיתית היא שחברות המזון עושות זאת כי הן יכולות. מדובר בשוק ריכוזי מאוד שנשלט על-ידי מספר מצומצם של חברות, שמנצלות את התעלמות הממשלה מיוקר המחיה ואת התשישות של הציבור בגלל המלחמה. אנחנו פה כדי להזכיר שיש מי שלא התעייף מהמאבק, ושלא לעולם חוסן. הצטרפו אלינו עוד היום כדי לקדם בכל הכח את פירוק המונופולים בשוק המזון, צעד חשוב שיביא להוזלה בכיס של כולנו – https://bit.ly/4hzIbnq