האתר שלנו נמצא בתהליכי שדרוג, גלו סלחנות אם נתקלתם בבאג כלשהו

בלוג עדכונים שוטפים >>

אז איפה תהיו בשנת 2050?

133175562_4123637637665612_8454183451818722585_n
נכון ש-2050 עוד רחוקה מאוד, אבל משבר האקלים כבר כאן ואם אנחנו רוצים להתמודד איתו ושהאוויר שהילדים שלנו ינשמו יהיה נקי יותר – צריך להיערך כבר מעכשיו. היום השתתפנו באירוע ״שולחנות עגולים״ של משרד האנרגיה, שם טענו שצריך להעלות את יעדי ייצור החשמל מאנרגיה מתחדשת ולהפסיק את הסבסוד המסיבי שניתן לדלקים מזהמים.
לפני חודשיים קבעה הממשלה יעד של 30% אנרגיות מתחדשות בשנת 2030. היעד הזה הוא יחסית נמוך בהשוואה בינ״ל ומדינות רבות אימצו יעדים שאפתניים יותר, ביניהן יוון (64%), ספרד (74%) ומרוקו (52%).
לאחרונה משרד האנרגיה ביקש התייחסויות ליעדים לשנת 2050. בתגובתנו טענו שניתן וצריך להציג יעדים שאפתניים הרבה יותר. לפי העבודה של פרויקט NZO, שבו שותפים עשרות מומחים מעולמות תוכן שונים שבשנתיים האחרונות חוקרים את משק האנרגיה, אפשר להגיע ל-100% אנרגיה מתחדשת בשנת 2050. ולא רק שזו משימה אפשרית, הגעה ליעד הזה תוביל לחיסכון של יותר מ-100 מיליארד ש״ח בהשוואה למדיניות הנוכחית.
אבל כדי שלמדינת ישראל יהיה סיכוי לעמוד ביעדים הללו צריך להיגמל מהתלות שלנו בדלקים מזהמים, שפוגע בתמריץ לעבור לאנרגיות מתחדשות. ממחקר שאנחנו עורכים בימים אלו עולה שהסבסוד הזה – שכולל הקמת תחנות כח המונעות בגז, פרישת תשתית הולכת גז ועוד – עומד על יותר ממיליארד ש״ח בשנה וצפוי רק לגדול בשנים הקרובות.
משק האנרגיה בישראל חייב להשתנות לטובת הציבור. נמשיך לעדכן בהתפתחויות וביעדים.
גם אתם חושבים שמדינת ישראל חייבת להיגמל מגז ולעבור לטכנולוגיה של העתיד? הצטרפו עכשיו ללובי 99 http://bit.ly/38zaobb

הארגון היחיד שמקדם את האינטרס למען הציבור הרחב!

לובי 99 הוא הארגון היחיד שפועל רק על סמך דמי החבר שלכם.
כל סכום משמעותי!
הצטרפו ל- 20,602 חברי לובי, תומכים קבועים בפעילותנו.

עקבו אחרי הפעילות שלנו! הרשמו וקבלו ניוזלטר שבועי

אנחנו משתמשים בקוקיז! האתר עושה שימוש בקוקיז לצרכי תפעול, מדידה ושיווק. ניתן לעיין במדיניות הפרטיות.

בנקאות פתוחה

סייענו להעברת הרפורמה בבנקים, שאמורה להקל על פתיחת בנקים חדשים, והכנסנו לתוכה סעיפים רבים המקדמים את האינטרס הציבורי על פני האינטרסים של הבנקים.​