האם החוסכים שנפלו קורבן ל'תרמית סלייס' "נטלו סיכון שהתממש" והמדינה פטורה מאחריות? התשובה שלנו ברורה: התרמית היתה מחדל פיקוחי חמור ולמדינה יש אחריות. לכן, אנחנו ממשיכים לפעול למען הענקת רשת ביטחון של ערבות מדינה לכספי הפנסיה של החוסכים שנפלו קורבן לתרמית וצפויים לפרוש לגמלאות ללא קצבת זקנה .
רק לאחרונה, טען שר האוצר: "לבי יוצא אל החוסכים בחברת סלייס, אבל הם נטלו סיכון והמדינה לא אמורה לפצות אותם".
אז אנחנו נזכיר שמדובר במחדל פיקוחי חמור, במסגרתו הרגולטורים הפיננסיים ובראשם רשות שוק ההון, איפשרו לפושעים לפעול תחת רישיון של סוכני ביטוח, ובמשך כשנתיים לגנוב כ- 850 מיליון שקלים מגוף מוסדי המפוקח אף הוא תחת פיקוח הדוק של הרשות, שתפקידה הוא שמירה על כספי הפנסיה של הציבור.
הענקת ערבות מדינה לכספי חסכונות הפנסיה של אותם קורבנות, בדומה לערבות הממשלה שניתנה ב"פרשת הבנק למסחר", מעבר להיותה "קרש הצלה" עבור רבים מהקורבנות, היא תנאי הכרחי לשמירה על אמון הציבור במערכת הפיננסית בכלל ובמערכת החיסכון הפנסיוני בפרט.
הצטרפו אלינו בקריאה להבטיח את אמון הציבור במערכת הפיננסית
https://bit.ly/4jW1YP1



