האתר שלנו נמצא בתהליכי שדרוג, גלו סלחנות אם נתקלתם בבאג כלשהו

בלוג עדכונים שוטפים >>

הרגולטור ממתין ליצחק תשובה במקום לבחון את העסקה עם האמירויות

232996327_4771238432905526_3903931939943806160_n.jpg

בימים אלו מתגבשת עסקה למכירת השליטה של תשובה במאגר הגז תמר לידי חברה בבעלות ממשלת איחוד האמירויות. כדי לוודא שהאינטרס הציבורי נשמר, אנחנו דורשים מהגורם הממשלתי שמאשר את ההעסקה – הממונה על הנפט, להתחיל לבחון אותה באופן מיידי וייזום, ולא לחכות עד שיצחק תשובה יקבע עובדות בשטח שיהיה מאוחר מדיי לשנותן.

מכירת בעלות על מאגרי גז לידיי חברה ממשלתית זרה היא לא דבר של מה בכך. בכל המדינות המפותחות עסקה כזו חייבת לעבור בחינה יסודית על ידי הגורמים הרלוונטיים שבוחנים היבטים כלכליים, ביטחוניים, דיפלומטיים ועוד, ורק לאחר מכן מחליטים אם לאשר או לקבוע תנאים לאישור, ולעיתים אף לאסור אותה.

בישראל ישנו ממונה מטעם הממשלה שלו הסמכות לבחון עסקה כזו ולהחליט אם, ובאילו תנאים לאשר אותה. אלא שלא ניתן יהיה לקבל החלטה מקצועית, מבלי לעסוק בזה בצורה יסודית באמצעות ועדה מקצועית לנושא, מבעוד מועד. האפשרות לשנות הסכם בשלבים סופיים, או לאחר החתימה, היא כמעט בלתי אפשרית עוד יותר כשההסכם הזה נחתם עם ממשלה זרה שרק לאחרונה כוננו איתה יחסים דיפלומטיים. באופן הזה יהיה ליצחק תשובה קל הרבה יותר להציב את ההסכם כעובדה כמעט מוגמרת.

לפני כחודשיים פנינו לממונה שיבחן את העסקה, בתשובה ענה לנו שיבחן את העסקה רק כשתגיע לאישורו. אלא שאז זה עלול להיות מאוחר מידי. לכן אנחנו דורשים שהממונה יהיה אקטיבי ויזום בדיקה, כדי להבטיח שלא יהפוך לחותמת גומי ויאשר, בחוסר ברירה, עסקה שכבר נסגרה, ושעלולה לפגוע באינטרסים חיוניים של המדינה.

חשוב להגיד, אנחנו לא מתנגדים לעסקה, אבל כן מתנגדים לכך שעסקה כזו תאושר מבלי שתבחן לעומק על מנת לוודא שהיא לא מסכנת אותנו, או תגביל את הרגולטורים בעתיד ליזום שינויים במשק הגז לטובת הציבור. לכן, פנינו שוב לממונה על הנפט בדרישה שלא יתנער מאחריות זו ושיתחיל מיד בהליך הבחינה של העסקה ויפנה לוועדה המייעצת בהקדם האפשרי

רוצים להגן על האינטרסים של ישראל בגז הטבעי? הצטרפו אלינו https://bityl.co/8AUk

#הוןשלטוןגז

הארגון היחיד שמקדם את האינטרס למען הציבור הרחב!

לובי 99 הוא הארגון היחיד שפועל רק על סמך דמי החבר שלכם.
כל סכום משמעותי!
הצטרפו ל- 20,671 חברי לובי, תומכים קבועים בפעילותנו.

עקבו אחרי הפעילות שלנו! הרשמו וקבלו ניוזלטר שבועי

אנחנו משתמשים בקוקיז! האתר עושה שימוש בקוקיז לצרכי תפעול, מדידה ושיווק. ניתן לעיין במדיניות הפרטיות.

בנקאות פתוחה

סייענו להעברת הרפורמה בבנקים, שאמורה להקל על פתיחת בנקים חדשים, והכנסנו לתוכה סעיפים רבים המקדמים את האינטרס הציבורי על פני האינטרסים של הבנקים.​