האתר שלנו נמצא בתהליכי שדרוג, גלו סלחנות אם נתקלתם בבאג כלשהו

בלוג עדכונים שוטפים >>

מי מנצל באופן ציני את משבר הקורונה כדי לקבל מליוני שקלים מכספי הציבור?

83954ט762354562
50 אלף איש איבדו את מקום העבודה ומקור הפרנסה שלהם בימים האחרונים ולצערנו יש מי שמנסה לנצל את המשבר הזה באופן ציני כדיי לקבל דווקא בעת הזו מליוני שקלים למימון עסקה פרטית מכספי הציבור.
אתמול פרסמה הממשלה שורת צעדים חשובים להתמודדות עם המשבר הכלכלי שנוצר בעקבות התפשטות הקורונה, שהתמקדה בסיוע וטיפול בעסקים הקטנים ובשכירים שאיבדו את עבודתם.
אך מסתבר שבין שלל הצעדים החשובים שהוצגו, אשר נועדו לחזק את הצמיחה במשק, הוכנסה גם הטבה עצומה ולא מוסברת למונופול הגז: מעל 300 מיליון שקל מכספי ציבור להקמת צינור ייצוא למצרים.
רגע, מה? מה קשור צינור גז לקורונה?
בדיוק.
כבר חודשים אנחנו פועלים נגד ניסיון של מונופול הגז, באמצעות קשרים ולוביסטים, להעביר החלטה במועצת הגז למימון הקמת צינור הגז הפרטי של תשובה של-350 מיליון ₪- מכספי ציבור. לפי הכללים הקיימים העלות של הקמת הצינור צריכה ליפול על מי שיהנה מהרווחים– חברות הגז ולא הציבור.
לפני כחודש עתרנו בנושא לבית המשפט ואף הגשנו התנגדות מפורטת למועצת הגז, שמקיימת בימים אלה שימוע ציבורי כיצד ימומן צינור היצוא.
מונופול הגז פועל ביעילות רבה לקידום האינטרסים שלו בימי שגרה. אבל הכנסת הסעיף הזה במסגרת הצעדים לטיפול במשבר הקורונה עובר כל גבול. מדובר בניצול ציני של משבר הקורונה, שלמיטב ידיעתנו נעשה ללא כל דיון מעמיק בנושא.
לא ייתכן כשעשרות אלפי אנשים מאבדים את מקור פרנסתם והמדינה נכנסת למשבר, טייקונים יקבלו מליוני שקלים מהכסף שלנו.
מישהו פה מריח משבר וקצת כאוס, ומנסה לגנוב סוסים בתקווה שאף אחד לא ישים לב. אבל גם בימי מטורפים אלו, אנחנו פה ולא ניתן למהלך כזה לעבור בשתיקה.
הבוקר פנינו בפניה בהולה לשר האוצר בדרישה בטל את המתנה הזו לחברות הגז, שנעשית תוך עקיפה פסולה של תהליך השימוע הציבורי. אנחנו במגעים עם אנשי האוצר על הנושא ואם צריך נגיע גם לביהמ"ש.
עזרו לנו לשמור על כספי הציבור והצטרפו אלינו.

הארגון היחיד שמקדם את האינטרס למען הציבור הרחב!

לובי 99 הוא הארגון היחיד שפועל רק על סמך דמי החבר שלכם.
כל סכום משמעותי!
הצטרפו ל- 20,673 חברי לובי, תומכים קבועים בפעילותנו.

עקבו אחרי הפעילות שלנו! הרשמו וקבלו ניוזלטר שבועי

אנחנו משתמשים בקוקיז! האתר עושה שימוש בקוקיז לצרכי תפעול, מדידה ושיווק. ניתן לעיין במדיניות הפרטיות.

בנקאות פתוחה

סייענו להעברת הרפורמה בבנקים, שאמורה להקל על פתיחת בנקים חדשים, והכנסנו לתוכה סעיפים רבים המקדמים את האינטרס הציבורי על פני האינטרסים של הבנקים.​