האתר שלנו נמצא בתהליכי שדרוג, גלו סלחנות אם נתקלתם בבאג כלשהו

בלוג עדכונים שוטפים >>

מעודדים השקעות ירוקות בפנסיות

155800643_4310769858952388_937465106980085398_n

ישראל מצטרפת לשורת מדינות באירופה ומחייבת את גופי הפנסיה לבחון גם את ההתנהלות החברתית והסביבתית של החברות שבהן רוצים להשקיע את הכסף שלנו. אנחנו מברכים על כך, אבל אנחנו כבר למודי ניסיון, וכדי שלא ייעשה שימוש לרעה בהוראות האלה על ידי חברות שרוצות להצטייר 'ירוקות' – דרשנו שגופי הפנסיה יתבססו על מסגרות עבודה שמקובלות ברחבי העולם.

עידוד השקעות שלוקחות בחשבון גם שיקולים חברתיים וסביבתיים זה לא רק הדבר ה״נכון״ לעשות, אלא גם עשוי להשיג לחוסכים לפנסיה תשואה גבוהה יותר בטווח הארוך. לכן, לאחרונה פרסם הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, שמפקח על גופי הפנסיה, טיוטת חוזר שמבקשת מכל גוף פנסיה לקבוע מדיניות השקעה בהתאם לשיקולים חברתיים וסביבתיים.

התחשבות בשיקולים חברתיים וסביבתיים היא מבורכת אבל אנחנו חוששים מניצול ציני של המהלך על-ידי חברות שרוצות שישקיעו בהן. אנחנו חוששים שחברות ינסו למתג את עצמן כיותר סביבתיות כדי למשוך השקעות, גם אם מדובר אך ורק במהלך שיווקי. מי שעשוי להיפגע ממהלכים כאלו יהיו כספי החסכונות של הציבור הרחב. לכן גופי הפנסיה לא צריכים ״להמציא את הגלגל״ אלא עליהם להסתמך על מתודולוגיות בינלאומיות קיימות.

זה הזמן לקדם את המהלך שיאפשר לחוסך לדעת במה הכסף שלו מושקע, מה הוא מממן והאם כספו לא מופנה נגדו. זה רק צריך להיעשות בצורה נכונה. פנינו לרשות שוק ההון בבקשה שגופי הפנסיה יתבססו על מסגרות עבודה בינ״ל, כמו זו של ה-OECD או זו של האו״ם.

גם אתם חושבים שצריך לדאוג לכספי הפנסיה שלנו? הצטרפו אלינו עכשיו https://bityl.co/5nYD

#הוןשלטוןסביבתי

הארגון היחיד שמקדם את האינטרס למען הציבור הרחב!

לובי 99 הוא הארגון היחיד שפועל רק על סמך דמי החבר שלכם.
כל סכום משמעותי!
הצטרפו ל- 20,578 חברי לובי, תומכים קבועים בפעילותנו.

עקבו אחרי הפעילות שלנו! הרשמו וקבלו ניוזלטר שבועי

אנחנו משתמשים בקוקיז! האתר עושה שימוש בקוקיז לצרכי תפעול, מדידה ושיווק. ניתן לעיין במדיניות הפרטיות.

בנקאות פתוחה

סייענו להעברת הרפורמה בבנקים, שאמורה להקל על פתיחת בנקים חדשים, והכנסנו לתוכה סעיפים רבים המקדמים את האינטרס הציבורי על פני האינטרסים של הבנקים.​