האתר שלנו נמצא בתהליכי שדרוג, גלו סלחנות אם נתקלתם בבאג כלשהו

בלוג עדכונים שוטפים >>

הישג ענק במאבק שלנו בדלתות המסתובבות

125238600_4022897757739601_8565436895171601883_n
בית המשפט קיבל את עמדתנו ולא איפשר לאריאל יוצר, לשעבר סגן הממונה על אגף תקציבים במשרד האוצר, לקצר את תקופת הצינון הקבועה בחוק ולעבור לתפקיד מנכ״ל חברת הגז ישראמקו תוך 50 יום בלבד. העובדה שתקופת הצינון נשארה 9 חודשים מעבירה מסר ברור לבכירים במגזר הציבורי – תופעת הדלתות המסתובבות בין שירות המדינה למונופולים החזקים במשק לא יכולה להימשך.
בחודשים האחרונים פנינו גם לנציבות שירות המדינה וגם לבית המשפט וטענו שהבקשה של יוצר בעייתית לא רק כי היא חלק ממגמה שבה שוב ושוב מקוצרת תקופת הצינון שקבועה בחוק, אלא בעיקר בגלל הנסיבות שלה: מדובר בבכיר באגף תקציבים, אחד התפקידים הבכירים והמשפיעים במשרד האוצר בפרט ובמשרדי הממשלה בכלל, שרוצה לעבור למונופול הגז – אחד המונופולים הכי חזקים במשק שזקוק לקשרים במסדרונות השלטון כדי להשפיע על הרגולציה ולשמר את הרווחים האדירים שלו.
לפני חודש נציבות שירות המדינה קיבלה את עמדתנו והודיעה שהיא מתנגדת לקיצור תקופת הצינון. העמדה הזו באה לידי ביטוי גם בהחלטה של בית המשפט, שסירב לקיצור בנימוק שמדובר ב״עובד בכיר שצבר מכוח תפקידו הציבורי היכרויות וקשרים אישיים בגופי ממשל שמקום עבודתו החדש נזקק או עשוי להיזקק להחלטותיהם ועשוי להשתמש בהם לצורך זה״.
מסכימים איתנו שצריך להגביל את המעבר של בכירים בשירות המדינה לאיפה שנמצא הכסף הגדול? הצטרפו אלינו עכשיו https://bityl.co/4UL6

** בתמונה: עו״ד נועה זלצמן שמובילה את הנושא מגישה את העתירה לביהמ״ש

הארגון היחיד שמקדם את האינטרס למען הציבור הרחב!

לובי 99 הוא הארגון היחיד שפועל רק על סמך דמי החבר שלכם.
כל סכום משמעותי!
הצטרפו ל- 20,354 חברי לובי, תומכים קבועים בפעילותנו.

עקבו אחרי הפעילות שלנו! הרשמו וקבלו ניוזלטר שבועי

אנחנו משתמשים בקוקיז! האתר עושה שימוש בקוקיז לצרכי תפעול, מדידה ושיווק. ניתן לעיין במדיניות הפרטיות.

בנקאות פתוחה

סייענו להעברת הרפורמה בבנקים, שאמורה להקל על פתיחת בנקים חדשים, והכנסנו לתוכה סעיפים רבים המקדמים את האינטרס הציבורי על פני האינטרסים של הבנקים.​