האתר שלנו נמצא בתהליכי שדרוג, גלו סלחנות אם נתקלתם בבאג כלשהו

בלוג עדכונים שוטפים >>

חברות הגז מבטיחות ביטחון אנרגטי אבל זה לא באמת מעניין אותן

Copy of ייצוא גז 30.6.24 (5)
שותפות הגז מנצלות את המצב הרגיש של כולנו בתקופת המלחמה כדי לגנוב דעת. במודעות חגיגיות לקראת השנה החדשה, מאגר הגז הגדול בישראל לוויתן טוען שהוא שומר על הביטחון האנרגטי של ישראל. אבל למה לשפוך כסף על פרסומות כשאנחנו הרי לא קונים את החשמל שלנו מלוויתן, אלא מחברת החשמל או מספק אחר? התשובה היא שהפרסומת הזו לא מיועדת אלינו, אלא למקבלי ההחלטות. השותפות במאגר לוויתן, הטייקון יצחק תשובה ותאגיד הענק שברון, יעשו הכל כדי שיאשרו להן למכור עוד ועוד גז למדינות אחרות ולהרוויח כמה שיותר – בזמן שאנחנו נישאר בעוד 20 שנה בלי מקורות אנרגיה זמינים. הצטרפו לארגון היחיד שנלחם כדי שזה לא יקרה: https://bit.ly/482xyW4
***
מאגרי הגז אכן חשובים לביטחון האנרגטי של ישראל, בתנאי שהגז שבהם אכן מיועד למשק הישראלי ולא לייצוא למדינות אחרות. בדיוק בגלל זה מיטב כספי המסים שלנו מושקעים בהגנה על אסדות הגז. אפשר רק לדמיין מה היה מצבנו אם דווקא בתקופת מלחמה היינו תלויים בייבוא דלקים ובחסדי מדינות זרות, עם הפסקות חשמל בכל שני וחמישי.
אנחנו כרגע בשנים הטובות בהן יש מספיק גז גם לצרכים המקומיים וגם לצורכי ייצוא, אבל החגיגה צפויה להיגמר. לפי תחזיות של מומחים שונים תוך 15-20 שנה הפקת הגז בישראל לא תהיה מספיקה לצרכי המשק, וישראל תחזור להיות תלויה ביבוא. לצערנו, קצב הפיתוח של אנרגיות מתחדשות רחוק מהנדרש כדי שנוכל להפסיק להשתמש בגז. המשמעות היא ברורה: ישראל צועדת לעבר אובדן הביטחון האנרגטי שיש לנו כיום, בזכות מאגרי הגז.
את ההחלטות הקריטיות המדינה צריכה לקבל *עכשיו*. בימים אלו מקודמת תכנית הפיתוח של מאגר לוויתן, שמשמעותה הכפלת קצב ההפקה השנתי, או במילים אחרות לחתוך בחצי את משך חיי המאגר. במקביל, מקודמת עסקת ענק לייצוא גז. אם כל זה יבוצע, יצחק תשובה יעשה את האקזיט של חייו, ואנחנו נישא בתוצאות בעוד 15 שנה.
אסור לתת לזה לקרות. נמשיך ללחוץ על הממשלה לרסן את מונופול הגז, ולהבטיח את צרכי המשק הישראלי עשורים קדימה.

הארגון היחיד שמקדם את האינטרס למען הציבור הרחב!

לובי 99 הוא הארגון היחיד שפועל רק על סמך דמי החבר שלכם.
כל סכום משמעותי!
הצטרפו ל- 20,578 חברי לובי, תומכים קבועים בפעילותנו.

עקבו אחרי הפעילות שלנו! הרשמו וקבלו ניוזלטר שבועי

אנחנו משתמשים בקוקיז! האתר עושה שימוש בקוקיז לצרכי תפעול, מדידה ושיווק. ניתן לעיין במדיניות הפרטיות.

בנקאות פתוחה

סייענו להעברת הרפורמה בבנקים, שאמורה להקל על פתיחת בנקים חדשים, והכנסנו לתוכה סעיפים רבים המקדמים את האינטרס הציבורי על פני האינטרסים של הבנקים.​