האתר שלנו נמצא בתהליכי שדרוג, גלו סלחנות אם נתקלתם בבאג כלשהו

בלוג עדכונים שוטפים >>

יש איך לעצור את עושק העו"ש


הבנקים בישראל הם בין הבנקים הרווחיים ביותר בעולם. הם מרווחים כפול מהבנקים באירופה. וזה לא כי המנהלים פה כל כך מעולים, אלא משום שאין כאן תחרות בין הבנקים והציבור הוא לקוח שבוי – אפשר לקרוע אותו בריביות גבוהות על הלוואות ומנגד לשלם לו ריביות נמוכות על הפיקדונות.

בנוסף, הבנקים מרוויחים מיליארדים, ללא סיכון, באמצעות הפקדת כספי העו"ש שלנו בפיקדונות בבנק ישראל. על הפיקדונות האלה הם מקבלים ריבית גבוהה מבנק ישראל ושומרים אותה אצלם – הציבור לא רואה מזה שקל.
אנחנו פועלים ביחד עם 'רווח נקי' לטפל בעיוות הזה.
השבוע בוועדת הכספים עלה מנהל תחום הפיננסים שלנו, משה קאשי בפני חברי הועדה והציג שלושה פתרונות אפשריים שאנו מקדמים לפתרון המצב הבלתי נסבל הזה: לחייב בחוק הבנקים לשלם ריבית על יתרות הזכות בחשבונות העו"ש (הצעת חוק שאנו מקדמים ביחד עם חה"כ ינון אזולאי); לקבוע כברירת מחדל בחשבונות הלקוחות שמחזיקים מעל סכום מסוים, הכסף יופקד אוטומטית בפיקדון יומי ויצבור ריבית; וההצעה השלישית היא לחייב את הבנקים ליצור קשר עם לקוחות להם יושב סכום כסף גדול בעו"ש ולפרוט בפניו את האלטרנטיבות הקיימות והעדיפות על החזקת הכסף בעו"ש.
אם לא ננקוט צעדים אקטיביים הבנקים ימשיכו לנצל אותנו ולהרוויח מיליארדי שקלים על חשבוננו. עיזרו לנו לעצור את עושק הבנקים – הצטרפו: https://bit.ly/3XRFse3


הארגון היחיד שמקדם את האינטרס למען הציבור הרחב!

לובי 99 הוא הארגון היחיד שפועל רק על סמך דמי החבר שלכם.
כל סכום משמעותי!
הצטרפו ל- 20,872 חברי לובי, תומכים קבועים בפעילותנו.

עקבו אחרי הפעילות שלנו! הרשמו וקבלו ניוזלטר שבועי

אנחנו משתמשים בקוקיז! האתר עושה שימוש בקוקיז לצרכי תפעול, מדידה ושיווק. ניתן לעיין במדיניות הפרטיות.

בנקאות פתוחה

סייענו להעברת הרפורמה בבנקים, שאמורה להקל על פתיחת בנקים חדשים, והכנסנו לתוכה סעיפים רבים המקדמים את האינטרס הציבורי על פני האינטרסים של הבנקים.​